Minkšto baldo rėmas: OSB ar fanera? -

Straipsnių kategorijos

Minkšto baldo rėmas: OSB ar fanera?

Minkšto baldo rėmas: OSB ar fanera?

Ar rinkdamiesi minkštus baldus, susimąstėte, kas slypi „po kapotu“, tiksliau baldų viduje? Pavyzdžiui, jūsų poilsio krėslas, kuriame patogiai skaitote mėgstamą knygą, pagamintas iš OSB orientuotų skiedrų plokštės ar faneros? Kiekvieno iš mūsų baldų pasirinkimą lemia skirtingos savybės bei kriterijai: kaina, kokybė, svoris, apdaila, atsparumas drėgmei, tvirtumas. Įvertinus OSB bei faneros privalumus, sprendimą, kokius baldus pasirinkti, galėsite priimti lengvai ir užtikrintai.

Įdomūs faktai:

  • Nors OSB plokštė (toliau OSB) masiškai gaminti pradėta daug vėliau, tačiau dar apie 2000-uosius ji tapo daug plačiau naudojama Šiaurės Amerikos šalių statybų sektoriuje nei fanera. Dabar šiame regione OSB plokštės pagaminama beveik dvigubai daugiau negu faneros.

  • Kituose pasaulio regionuose OSB nėra tokia populiari. 2005-aisiais Lotynų Amerikoje ir Europoje iš viso buvo pagaminta beveik septynis kartus (325 mln. m-2) mažiau OSB nei Šiaurės Amerikoje.

  • Tiek OSB, tiek fanerai taikomi vienodi kokybės standartai, nors šioms plokštėms naudojamos skirtingos žaliavos.

OSB privalumai:

  • OSB gamybos technologija leidžia gaminti didesnio formato plokštes nei fanera – statybų sektoriuje tai yra didelis privalumas.

  • OSB paviršius yra labiau tolygus ir vientisas, jame nepasitaiko šakų kaip faneroje – tai svarbu atliekant apdailos darbus statybų sektoriuje.

  • Palyginus tokio pat storio vienodą kiekį OSB ir faneros, OSB kaina yra žemesnė – tai gamintojui lemia mažesnes sąnaudas.

  • OSB gamybai tinka plonesni, jaunesni medžiai – tai yra dar viena žemesnės kainos nei fanera priežasčių.

  • OSB yra atsparesnė drėgmei, o lauke naudojama fanera, ypač esant drėgnam ir karštam klimatui, turi tendenciją išsisluoksniuoti.

Faneros privalumai:

  • Gaminamai fanerai, kaip ir OSB, naudojami klijai be formaldehidų. Svarbu žinoti, kad OSB, jos prieš gamybą ilgiau nepasandėliavus, gali pradėti garinti kancerogenines dujas.

  • Fanera yra 15 % lengvesnė už OSB – tai lemia galutinį gaminio (baldo) svorį bei jo transportavimo kaštus, taip pat reikalauja mažiau pastangų perstumdant baldus namuose.

  • OSB yra jautresnė tiesioginiam vandens poveikiui nei fanera – OSB labiau išsipučia, o atsiradęs išsipūtimas lieka visam laikui, fanerai tai nebūdinga.

  • Tokio pat storio fanera, nors ir lengvesnė, yra apie 10 % tvirtesnė nei OSB.

  • Įkaltos vinys ir kabės ar įsukti varžtai daug tvirčiau laikosi faneroje nei OSB plokštėje – šis privalumas ypač svarbus baldų gamyboje, nes lemia daug tvirtesnes baldų rėmo jungtis bei ilgesnį baldų naudojimo laikotarpį.

Mūsų atstovaujamo minkštų baldų gamintojo „England Furniture“ (EnglandFurnitureCo. produkcija) projektuotojai renkasi fanerą arba kietmedį (uosį, ąžuolą). Tai jų gaminamų sofų, fotelių ir minkštų kampų karkasui leidžia suteikti ilgaamžiškumo garantiją (Lifetime Warranty). Esame „England Furniture“ partneriai nuo 1999-ųjų ir, per daugiau nei 20 metų darbo su šia įmone, negavome nė vieno atsiliepimo iš pirkėjų dėl rėmo defektų. Nepriekaištinga karkaso konstrukcija užtikrina minkštų baldų ilgaamžiškumą: jeigu rėmas stiprus, nekliba ir nėra sulūžęs, tai visi kiti komponentai (minkštieji sluoksniai, apmušalai, papuošimai) bėgant metams yra lengvai keičiami ar remontuojami. „England Furniture“ minkštų baldų pasirinkimas mums leidžia prisidėti prie atsakingo ir tvaraus vartojimo, nes sulūžus rėmui, vienintelis baldų kelias – į artimiausią atliekų tvarkymo centrą.

Paskelbta 2020-05-08

Vėliausiai peržiūrėtos

Nėra prekių